Wednesday, January 27, 2021

365 DANA SU JELI SAMO MESO: Doktori su ostali u šoku kada su ih pregledali…

Vihjalmur Stefanson i njegov prijatelj K. Andersen su 1928. godine odlučili da jedu samo meso godinu dana kako bi vidjeli šta će se desiti njihovom zdravlju.

Njihov plan ishrane bio je prilično običan i prost. Cilj je bio da 365 dana ne jedu ništa drugo osim mesa.

A meso je definisano kao:

– Mast
– Mozak
– Meso
– Koštana srž

Obojica su mogli da jedu onoliko mesa koliko žele i bili su dobrog zdravlja prije nego što su se upustili u ovu avanturu.

Šta se desilo nakon eksperimenta?

Nakon ovih 365 dana njihovom organizmu se nije desilo bukvalno ništa i nije bilo nikakvih negativnih zdravstvenih efekata. Njihovi zubi nisu propali, rad želuca bio je isti, ali su tokom prve nedelje izgubili na težini – uglavnom zbog toga što se tijelo pripremalo za nov režim ishrane.

Da li je loše jesti meso svaki dan?

Sudeći po studiji koja je objavila rezultate eksperimenta, nisu otkriveni nikakvi negativni efekti svakodnevnog konzumiranja mesa (i samo mesa), iako su mnogi stručnjaci očekivali da će ono biti ozbiljno ugroženo.

Oba muškaraca bili su zdravi nakon završetka ove dijete.

Međutim, u današnjem svijetu, ovakav zaključak ne bi mogao da bude izvučen jer većina mesa danas prolazi kroz brojne procese koji nisu zdravi prije nego što stigne do našeg tijela, pogotovo mesne prerađevine.

Izvor: telegraf

Preporučujemo

Ima je 65 posto ljudi: Podmukla bakterija zbog koje imamo probleme sa želucem

Neobjašnjena anemija, nagli gubitak kilograma, krv u stolici i jaka bol u trbuhu samo su neki od simptoma prisutnosti bakterije u organizmu koja može...

Mast od čuvarkuće protiv rana i opekotina

Ova mast je dobra za liječenje rana nastalih od udaraca i prignječenja, zagnojenih rana, otoka i protiv sunčanih pjega te sličnih fleka po koži. Za...

ČUDOTVORAN ZAČIN: Koristite ga BAŠ svaki dan, imate ga u kući, a niste ni svjesni da je – ČUDO OD LIJEKA!

Ovaj začin nalazi se u vašoj kuhinji, veoma je jeftin, a nevjerovatno zdrav. Po svojim ljekovitim svojstvima bio čuven još u drevnoj indijskoj medicini,...