Tuesday, April 20, 2021

Mast od čuvarkuće protiv rana i opekotina

Ova mast je dobra za liječenje rana nastalih od udaraca i prignječenja, zagnojenih rana, otoka i protiv sunčanih pjega te sličnih fleka po koži.

Za pripremu ove jako ljekovite prirodne masti slijedite dole navedena upustva.

Znamo već da je čuvarkuća izuzetno ljekovita biljka. Dostupna je svima, lahko se uzgaja i još lakše koristi. Pravi je prirodni lijek za mnoge tegobe. Od ove biljke pravimo razne prirodne preparate za liječenje mnogih bolesti, a može se koristiti i svježi, mesnati list biljke.

Za pripremu masti od čuvarkuće bit će vam potrebna

  • jedna šaka sitno isjeckanih listova čuvarkuće i
  • 200 grama masti koja će služiti kao baza.

Mast koju koristite (najbolje svinjska mast) treba oprati u 9 voda. U jednu posudu (šerpicu) stavite mast i isjeckane listove čuvarkuće, te dobro promiješajte. Na laganoj temperaturi, zajedno sa listovima čuvarkuće otopite mast, ali bez da se sastojci kuhaju. Čim se mast otopi potrebno je posudu skloniti sa kola i pustiti da odstoji 12 sati.

Nakon što su sastojci stajali 12 sati, potrebno je posudu opet staviti na vatru da se mast lagano otopi do stanja tečnosti. Kada se mast otopila trebate ju procijediti kroz gazu u već pripremljenu staklenku. Mast ostavite i čuvajte u frižideru.

  • Ova mast je dobra za liječenje rana nastalih od udaraca i prignječenja, zagnojenih rana, otoka i protiv sunčanih pjega te sličnih fleka po koži.
  • Mast je dobra za mazanje ujeda od insekata.

Izvor: kakolijeciti

Preporučujemo

Ima je 65 posto ljudi: Podmukla bakterija zbog koje imamo probleme sa želucem

Neobjašnjena anemija, nagli gubitak kilograma, krv u stolici i jaka bol u trbuhu samo su neki od simptoma prisutnosti bakterije u organizmu koja može...

Mast od čuvarkuće protiv rana i opekotina

Ova mast je dobra za liječenje rana nastalih od udaraca i prignječenja, zagnojenih rana, otoka i protiv sunčanih pjega te sličnih fleka po koži. Za...

ČUDOTVORAN ZAČIN: Koristite ga BAŠ svaki dan, imate ga u kući, a niste ni svjesni da je – ČUDO OD LIJEKA!

Ovaj začin nalazi se u vašoj kuhinji, veoma je jeftin, a nevjerovatno zdrav. Po svojim ljekovitim svojstvima bio čuven još u drevnoj indijskoj medicini,...